• Fri fragt ved 500 kr
  • Hurtig levering
  • Miljøvenlige løsninger
  • Professionelle produkter til private

Væggelus

Væggelus er en modbydelige, lille blodsuger, hvis bid giver kraftig kløe, rødmen og hævelse. Har man først haft væggelus indenfor, er det ikke noget man ønsker at opleve igen.

4 varer

pr. side
Faldende orden

4 varer

pr. side
Faldende orden

Væggelus er et stigende problem i danske hjem. I takt med at flere og flere af os tager ud og rejser, slæber vi oftere og oftere også uforvarende væggelus med hjem. De gemmer sig i vores kufferter og tøj og når de først er kommet indenfor, spreder de sig hurtigt. Man kan også få væggelus inden for husets fire vægge i forbindelse med flytninger eller med købte "loppefund".

Væggelus gemmer sig om dagen i revner og sprækker. Det er først om natten de kommer frem, hvor de finder frem til en ved hjælp af duftstoffer, kropsvarme og den kuldioxid man udånder. Herefter bider de en og suger blod fra blottede kropsdele, fx arme, hænder, hals og fødder.
Derfor opdager man også oftest først væggelus når det er for sent, nemlig når man vågner op og det hele klør og man er hævet flere forskellige steder.

Vil man bekæmpe væggelus, kan det gøres på flere forskellige måder. Vores populære ClimbUp produkter, sikrer at væggelusene ikke kan komme op i sengen fra gulvet af. Dette bør kombineres med grundig rengøring og støvsugning.

Væggelus dør ved høj varme eller kulde. Du kan derfor enten vaske dit tøj ved 60 grader, eller tørretumble det nogle timer ved 50 grader. En anden mulighed, er at smide tøjet i fryseren ved -18 til -20 grader, hvilket også er yderst effektivt.

Alternativt kan du benytte dig af professionel bekæmpelse, hvor man typisk varmebehandler tingene i store varmeovne eller telte.