• Fri fragt ved 500 kr
  • Hurtig levering
  • Miljøvenlige løsninger
  • Professionelle produkter til private

Hvepse

Hvepse kan oftest være meget aggressive om sensommeren og det kan derfor være svært at have sine drikke- og madvarer i fred, mens man sidder ude på terrassen. Heldigvis er det forholdsvis simpelt at bekæmpe hvepse.

Filtrer efter

12 varer

pr. side
Faldende orden

12 varer

pr. side
Faldende orden

Det vi i daglig tale kalder hvepse, er som oftest gedehamse. Det kan dog være svært at kende forskel for det utrænede øje.

I modsætning til bien, kan hvepse være aggressive og er ikke bange for at stikke. De kan nemlig stikke flere gange, hvor bien kun kan stikke én gang, hvorefter den dør. Heldigvis er hvepsens stik ikke farligt, medmindre man får en allergisk reaktion. De fleste vil dog oplevel en sviende kløe, som går over af sig selv i løbet af en dags tid.

Har man hvepse, kan man selv bekæmpe dem. Enten med den klassiske hvepsefælde, hvor hvepsen bliver lokket ind af en sød væske og hvor den efterfølgende drukner, eller med insekt- eller frostspray.

Har man et hvepsebo, er det bedste (og nemmeste) at fjerne dette tidligt om sommeren, da det så ikke er så stort og der dermed er færre hvepse. Husk at bruge tætlukket tøj i sådan en situation. Har man først haft en ilter hveps under T-shirten, finder man hurtigt ud af at det ikke er noget man ønsker igen.

Er hvepseboet stort, vil vi anbefale professionel bekæmpelse.

Hvis man finder et tomt hvepsebo, kan man overveje at lade det hænge. Hvepsedronningen vil ikke genbruge det, da hun vil bygge et nyt for næste sæson. Ligeledes kan et tomt hvepsebo være afskrækkende iht. at dronningen bygger et nyt samme sted, da hvepse er territoriale.