Rottefælder
Leder du efter effektive rottefælder, så er du kommet til det rette sted. Vi sælger de samme kvalitets-rottefælder, som de professionelle skadedyrsbekæmpere bruger. Alt sammen til priser der er til at være med på.
Alle vores fælder er selvfølgelig humane og afliver hurtigt og effektivt dyret.
Har du konstateret rotter i huset eller udenfor, skal de selvfølgelig bekæmpes. Ser du en rotte eller tegn på rotter, har du pligt til at melde det til kommunen hurtigst muligt. Rotter er nemlig smittebærer af en lang række alvorlige sygdomme, nogle af dem direkte livstruende. Læg hertil, at de hvert år ødelægger inventar, fødevarer, kloakledninger, elinstallationer og meget andet for flere millioner af kroner. Det kan derfor hurtigt blive et dyrt bekendtskab at have rotter. Både materielt, men så sandelig også mentalt. Har man først oplevet at ligge vågen om natten og høre rotterne kravle rundt på enten loftet, væggene eller under gulvet, er det ikke noget man ønsker igen.
Selvom selve bekæmpelsen af rotter foretages af den kommunale rottebekæmpelse, må du stadig gerne selv supplere op med fælder. Det er altid bedre med flere fælder i få dage, end få fælder i flere dage.
Da rotter er skeptiske overfor nye ting, skal du derfor være opmærksom på hvor og hvordan du placerer dine rottefælder.
Optimalt set bør rottefælderne placeres langs vægge, mure og løbebaner, som rotten følger. Husk altid at bruge handsker når du håndterer fælderne, da de så ellers kommer til at lugte af mennesker.
For at vænne rotten til fælden og undgå at den bliver fældesky, kan du med fordel stille fælden ud et sted hvor rotten færdes, uden at lade selve fælden. En rotte der ved en "fejl" har udløst fælden (fx fordi den kom til at skubbe til den), vil konstatere at den er farlig og vil ikke nærme sig den igen. Derfor kan du stille en inaktiv fælde op og efter en periode på 1-2 uger, har rotten vænnet sig til fælden, hvorefter den kan lades.
Husk desuden at bruge et monitoreringsmiddel til dine rottefælder. I dag kommer de i mange forskellige former, lige fra sprays, voksblokke og syntetiske plastik-blokke med duft. Du kan selvfølgelig også bruge klassikerne, såsom spegepølse, peanutbutter, nødder og chokolade. For bedst effekt, skal du bruge samme type mad som rotten selv spiser. Æder den fx alt kattemaden, kan du med fordel bruge noget af dette. Går den på rov i hønsehuset, er det korn (eller hvad du nu fodrer dine høns med).
Går man stringent og effektivt til værks, er det oftest blot et spørgsmål om tid før man er af med sine rotteproblemer igen. Heldigvis da. Man skal dog altid være på vagt, for de kan nemt vende tilbage igen.